Novi sastanak PES-ZBCG: Došlo do pozitivnog pomaka

Sastanak predstavnika Evrope sad i koalicije Za budućnost Crne Gore održan je danas u Podgorici, a kako nezvanično saznajemo došlo je određenih pozitivnih pomaka u pravcu dogovora koji bi rezultirao formiranju 44. vlade.

I jedna i druga strana, kako nam je potvrđeno izrazila je spremnost da razgovore nastavi narednih dana kako bi došlo do usaglašavanja osnovnih stavova, koji bi se odnosili na učešće koalicije Za budućnost Crne Gore u novoj vladi.

Razgovor je protekao u prijateljskom tonu, razmijenjena su određena mišljenja, a i jedna i druga strana su konstatovale da niko od njih nije medijski „upotrebljavao” dosadašnji tok razgovora nego je to neko drugi radio zbog vlastitih ciljeva.

Očigledno je da mnogi ne žele dogovor ove dvije grupacije, pa je cijelu priču već nekoliko nedjelja uporno, i na negativan način, izmješta u medije.

Kako su se usaglasili tokom sastanka to nijesu radili ni predstavnici Evrope sad ni koalicije ZBCG, ali očigledno da postoje neke opcije koje žele da zgrabe funkcije i fotelje koje im na osnovu narodne volje ne pripadaju.

Kako saznajemo lideri PES i ZBCG, kao i predstavnici tih grupacija na višem nivou, narednih dana će nastaviti razgovore u pravcu konačnog dogovora vezano za formiranje 44. vlade.

BORBA

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …