U Zagrebu hapšenja zbog šverca kokaina: Zvicer jedan od vlasnika droge?

U toku su hapšenja više osoba osumnjičenih da su u Hrvatsku iz Južne Amerike prebacili stotine kilograma kokaina, vrijednog najmanje sedam miliona eura. “Jutarnji list” piše da je navodni šef Kavačkog klana Radoje Zvicer zapravo jedan od vlasnika te droge. Hrvatska policija, za sada, Zvicera zvanično ne povezuje s ovom akcijom, već su juče i danas uhapsili samo nekoliko hrvatskih državljana na čelu s 29-godišnjim Markom Đ. iz Rijeke.

Dodaje se da je riječ je o navodnim pripadnicima dilerske grupe unutar koje je u prošle godine došlo do međusobnog potkradanja. Jedan od pripadnika grupe, 58-godišnji Makedonac, navodno je ostalim partnerima u švercu kokaina otuđio više od 200 kilograma droge, što je rezultiralo međusobnim razračunavanjima pripadnika grupe.

Od navodno ukradenih 200 kilograma, policija je tokom druge polovine prošle godine pronašla oko 125 kilograma, a kokain je bio sakriven u bačvama zakopanima na nekoliko lokacija u blizini Zagreba.

Sam 58-godišnji Makedonac je zajedno s još nekoliko pomagača bio uhapšen u decembru prošle godine i određen mu je istražni pritvor u kojemu se i dalje nalazi.

Zvicerova trenutna lokacija nije poznata budući da je u bjekstvu već nekoliko godina.

rtcg

Provjerite slična mjesta

Poligraf ‘ulaznica’ za ANB Crne Gore

Crnogorska Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) namjerava da uvede poligrafsko ispitivanje kao jedan od način …