DPS: Poštujemo rad SDT-a, Veljovićevo hapšenje uslijedilo poslije nezapamćenih pritisaka

Nemamo običaj da komentarišemo poteze SDT-a, i uvijek smo podržavali njegov rad u zakonskim okvirima, ali je indikativno da je privođenje nekadašnjeg direktora policije Veselina Veljovića uslijedilo nakon nezapamćenih pritisaka Dritana Abazovića na ovu instituciju, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

– Tako se u javnosti, nakon današnjeg poteza SDT-a, stvara utisak da je besprizorni pritisak osobe za koju sumnjamo da je povezana sa jednim kriminalnim klanom, a već godinu dana uzurpira poziciju u vrhu izvršne vlasti, primorao tužilaštvo da privođenjem Veljovića “dokazuje svoju nevinost” – navode iz DPS-a.

Za njih je posebno zabrinjavajuće što i politički Pokret Evropa sad počinje da oponaša neprimjereno postupanje Dritana Abazovića. U želji da politički profitiraju na slučaju privođenja Veselina Veljovića od strane SDT, kao i da ga proglase krivim prije suda, iz DPS-a ističu da su zaboravili na tužilačke istrage koje prate njihove funkcionere, od duplog državljanstva preko do Do Kvona.

Za razliku od njih, mi ne pokušavamo da zamjenjujemo tužilaštvo i sudove, jer poštujemo institucije, ali i prezumpciju nevinosti. DPS sa pažnjom prati sve događaje u vezi sa nezapamćenom političko-medijskom kampanjom urušavanja svih institucija, pod izgovorom borbe protiv kriminala – ističe se u saopštenju.

Navode da će insistirati da to bude jedna od prvih tema u parlamentu koji treba da se formira ove sedmice.

– Želimo da vjerujemo da će se SDT u ovom i drugim slučajevima, prije svega voditi zakonom, a ne pokušajem stvaranja utiska političke objektivnosti, jer ako institucije krenu da se bave politikom to vodi u njihov direktni nestanak, što je i cilj lažnog premijera koji ih od promjene vlasti pritiska i razgrađuje – saopšteno je iz Demokratske partije socijalista Crne Gore.

Dan

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …