Abazović sa Đuraškovićem i Đakonovićem: Vlada će pomoći Rukometni klub Lovćen, želimo da bude stožer selekcije

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović održao je danas sastanak u svom kabinetu sa gradonačelnikom Prijestonice Cetinje Nikolom Đuraškovićem i predsjednikom Rukometnog kluba “Lovćen” Vidom Đakonovićem povodom najnovije vijesti da će naš najuspješniji sljedeće sezone igrati u grupnoj fazi Evropske lige, drugog najkvalitetnijeg takmičenja u Evropi. Sastanku su prisustvovali i državni sekretar Ministarstva finansija Miloš Medenica i sekretar Ministarstva sporta i mladih Savo Rašović.

,,Velika stvar za naš klupski rukomet, možda i najznačajniji u posljednjih 20 godina. Plasman Lovćena u Evropsku ligu važan je za Prijestonicu Cetinje, naš rukomet i crnogorski sport sveukupno. Vlada će pomoći Lovćenu kako bi bio konkuretan predstavnik i promoter naše države”, istakao je na sastanku predsjednik Vlade Abazović.

Gradonačelnik Prijestonice Đurašković je naglasio da je takmičenje Lovćena na evropskoj sceni od velikog značaja u sportskom i promotivnom smislu za Cetinje, ali da isto tako zahtjeva nova i značajna ulaganja od strane sponzora i države.

Predsjednik kluba Vido Đakonović zahvalio se premijeru na prijemu navodeći da plasman Lovćena u Evropsku ligu kruna mukotrpnog višegodišnjeg rada i zalaganja nekoliko entuzijasta, dodajući da cijeni prepoznavanje značaja RK Lovćena za Cetinje i crnogorski rukomet.

Tokom sastanka razgovaralo se o istorijatu i viziji RK Lovćena, potrebama koje će zahtijevati budući izazovi i pomoći države u tom smjeru.

Sagovornici su se saglasili da RK Lovćen treba da nastavi putem stare slave i bude stožer muške rukometne reprezentacije Crne Gore i promoter našeg sporta, Prijestonice i države.

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …