Rektor Univerziteta „Mediteran“ prof. dr Savo Marković na prijemu povodom Dana državnosti na Cetinju

Rektor Univerziteta „Mediteran“ prof. dr Savo Marković bio je među zvanicama na prijemu povodom Dana državnosti koji je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović organizovano u rezidenciji na Cetinju. Na prijem su pozvani predstavnici političkog, naučnog, kulturnog, privrednog i sportskog života Crne Gore, građanski aktivisti, raniji najviši državni funkcioneri, kao i predstavnici diplomatskog kora i visoki zvaničnici međunarodnih organizacija i institucija.

Predstavljajući akademsku zajednicu Crne Gore, prof. dr Savo Marković, kao rektor Univerziteta „Mediteran“ može da bude zadovoljan uspešno ispunjenim planom upisa studenata u prvom roku, za sve studijske programe na svih šest fakulteta.

Ovakav odziv studenata za upis na eminentnu visokoobrazovnu ustanovu, sigurno dolazi posle velikog priznanja kojim je Evropska komisija verifikovala izuzetno kvalitetan rad na prvom privatnom univerzitetu u Crnoj Gori.

Evropska komisija dodijelila je Univerzitetu „Mediteran“ Podgorica Erasmus povelju za visoko obrazovanje 2021-2027 (ECHE – Erasmus Charter for Higher Education), kojom se, osim pružanja podrške radu Univerziteta „Mediteran“ širi i opšti kvalitativni okvir za evropsku i međunarodnu saradnju. Trenutno, Univerzitet „Mediteran“ ima aktivnih dvadeset šest ugovora o međunarodnoj saradnji i razmjeni sa institucijama visokog obrazovanja iz preko dvadeset zemalja.

Erasmus povelju za visoko obrazovanje 2021 -2027 Evropska komisija je dodijelila i Univerzitetu Crne Gore (UCG).

APLUS

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …