Pavićević: Možda od formiranja nove vlade ne bude ništa

Politikolog i politički analitičar Vladimir Pavićević smatra da bi za Crnu Goru najbolje bilo da dobije vladu koja će biti mnogo stabilnija od vlada čiji su premijeri bili Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović i da je za to neophodna veća efikasnost i hrabrost predsjednika Pokreta Evropa sad Milojka Spajića.

– Ukoliko budući mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore Milojko Spajić ne bude efikasniji u procesu pregovaranja, možda od formiranja vlasti ne bude ništa, pa dođemo u situaciju da opet idemo na parlamentarne izbore – izjavio je za “Dan” Pavićević.

On smatra da za stabilnost vlade, u svakom slučaju nije dobra mala podrška političkih partija, odnosno skupštinske većina, koju bi činio 41 poslanik, kako se u posljednje vrijeme spekuliše u medijima.

Ovaj politički analitičar ističe da nije rješenje ni ponavljanje izbora i da takav razvoj situacije ne bi bio dobar za političku situaciju u Crnoj Gori.

– Najbolje rješenje u ovom momentu i na osnovu iskustava prethodnih vlada bilo bi formiranje široke vlasti koja bi imala minimalnu podršku 50 poslanika u Skupštini Crne Gore – tvrdi Vladimir Pavićević.

U vladu bi pozvao i Dritana Abazovića

Vladimir Pavićević smatra da bi lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić trebalo da napravi vladu koja ima podršku 50 ili čak 60 poslanika.

– Znate li kakva je to većina‘ To je većina koja i Spajiću garantuje da nijedan od pojedinačnih činilaca te vlade neće moći nešto da ga uslovljava – dodao je Pavićević.

Naglasio je i da bi Spajić trebalo da ispravi nepravdu koja je napravljena koaliciji ZBCG 2020. godine.

– Na primjer, ne samo ulaskom u vladu, nego i rukovodećim mjestima u Skupštini. Ko bi glasao protiv da, na primjer, predsjednica Skupštine bude Simonida Kordić, ili Maja Vukićević – upitao je Pavićević.

Kako ističe, u vladu bi trebalo da uđu PES, ZBCG, SNP, Demokrate i stranke nacionalnih zajednica.

– Ja bih i URA uključio, Dritana Abazovića – kazao je Pavićević.

DAN

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …