Abazović i Adžić sjutra na komemoraciji u Srebrenici

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić prisustvovaće sjutra komemoraciji 28. godišnjice genocida u Srebrenici, u Potočarima.

Organizacioni odbor je, na čelu sa zamjenikom načelnika Opštine Srebrenica Hamdijom Fejzićem, uputio poziv najvišim zvaničnicima Crne Gore da 11. jula 2023. godine prisustvuju komemoraciji i dženazi u Potočarima.

Crna Gora je u julu 2009. godine usvojila Deklaraciju o prihvatanju Rezolucije Evropskog parlamenta (EP) o Srebrenici, kao jedna od prvih država koja je to učinila, nakon što je pomenutu Rezoluciju usvojio Evropski parlament. Crna Gora je, takođe, usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici 17. juna 2021. godine.

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović prihvatio je poziv da prisustvuje obilježavanju godišnjice genocida u Potočarima, čime će Crna Gora, kao i do sada, odati počast žrtvama i njihovim porodicima i prenijeti poruku mira i saosjećanja sa svim nevino stradalima.

Svojim prisustvom delegacija Vlade Crne Gore će odati počast žrtvama genocida i tom prilikom ukazati na jasan stav Crne Gore kojim se osuđuje genocid u Srebrenici i svi drugi ratni zločini počinjeni na teritoriji bivše Jugoslavije.

Prisustvo na komemoraciji 28. godišnjice obilježavanja genocida predstavlja kontinuitet iskazivanja poštovanja žrtvama i posvećenosti Crne Gore u obezbjeđivanju trajnog mira na Zapadnom Balkanu kako se slični zločini ne bi nikad više ponovili.

Provjerite slična mjesta

Popa: Postizanje IBAR-a nevjerovatan timski rad na svim nivoima

Ambasadorka EU u Crnoj Gori, Oana Kristina Popa govorila je o značaju dobijanja pozitivnog Izvještaja …