Spremaju “izvorni SNP”: Đurović, Kovač, Vojinović i Vuksanović pripremaju osnivanje stranke

Dok donedavni funkcioneri Socijalističke narodne partije (SNP), od koji je dio u državnoj vlasti, planira osnivanje nove stranke, njihove dojučerašnje kolege ih optužuje da su ih “kukavički napustili” pred izbore.

Stranku su nedavno napustili Danijela Đurović, Marko Kovač, Miomir Vojinović i Nebojša Vuksanović, a od nje su se distancirali nakon objave odluke SNP-a o nastupu na parlamentarnim izborima. Oni će, prema informacijama “Vijesti” iz više izvora, registrovati grupu građana, uz pomoć i podršku aktulenog ministra finansija Aleksandra Damjanovića, koji je SNP napustio 2017.

Đurović je trenutno na funkciji predsjednice Skupštine Crne Gore, Kovač je ministar pravde, a Vojinović ministar prosvjete.
Vuksanović je bio nosilac liste SNP-a na lokalnim izborima u Podgorici u oktobru prošle godine, kada je stranka ostala ispod cenzusa.

Bivši funkcioneri SNP-a, prema nezvaničnim saznanjima, očekuju podršku aktuelnog predsjednika države i funkcionera Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića, koji bi, prema tim planovima, trebalo da “povuče” za sobom i dio partijskih pristalica i poslanika te stranke u Skupštini.

Milatoviću je planirano mjesto šefa partije, a na njega se računa jer je navodno, kako su procijenili, njegovo razmimoilaženje sa liderom PES-a Milojkom Spajićem neminovno.

Milatović juče nije odgovorio na pitanja da li je razgovarao sa bivšim funkcionerima SNP-a na tu temu, kao ni da li je zainteresovan da im pruži podršku i eventualno preuzme vođenje partije nakon registracije: ili je to samo njihovo očekivanje i računica.

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …