BEČIĆ: Mafija mora biti počišćena

Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore, obratio se javnosti i govorio o principima Demokrata u pregovorima o formiranju Vlade Crne Gore.

Bilo da su u pitanju proces formiranja buduće vlasti ili drugi vezani procesi, ono što želim da istaknem u ime subjekta kojeg predstavljam je da sigurno nećemo dozvoliti da bilo ko dovede u pitanju borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. Sa ovim zlom u njenom najekstremnijem smislu se Crna Gora suočava punih 30 godina, dokumenta Europola i optužnice SDT-a potvrđuju tu svojevrsnu izdaju i bruku države, pa čudi kako je ista ostala neprimijećena od strane onih koji su podržavali društveno-političke elite koje su vladale, to omogućavale ili u tome učestvovale – rekao je on.

Kako je Bečić naveo, Demokrate će biti dio samo one Vlade i vlasti koja je spremna da do temelja satre organizovani kriminal i korupciju, njene nosioce, pomagače, saučesnike i predstavnike u institucijama sistema.

Mafija mora biti počišćena i te procese mogu da iznesu oni koji su uvijek i u najtežim vremenima i trenucima pokazali odlučnost, hrabrost, čistinu, beskomprominost i otpornost na bilo kakve nedozvoljene uticaje. Tu borbu Crna Crna gora mora dobiti, a mafija izgubiti jer samo jedan može vladati ovom prelijepom zemljom. Mafija ili narod, nezavisne i profesionalne institucije ili biro mafija. Što se nas tiče, mafija nikada više – zaključio je Bečić.

POBJEDA

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …