Air Montenegro: Na kašnjenja ne možemo da utičemo, naknade ko čeka let duže od dva sata

Avion Air Montenegra, koji je saobraćao od Beograda do Podgorice, sinoć je kasnio skoro dva sata, zbog zadržavanja na prethodnom letu. I dok se putnici žale na učestala kašnjenja, u nacionalnoj avio-kompaniji kažu da to nije ništa neuobičajeno, te da je u većini slučajeva riječ o nepredviđenim situacijama na koje ne mogu da utiču. Putnicima su, kako ističu, obezbijeđene naknade koje isplaćuju sve avio-kompanije.

Drugi put u dva dana kasnili su avioni Air Montenegra. Nakon Tel Aviva, na red je došao Beograd, gdje su putnici nacionalne avio-kompanije prošle noći čekali svoj let skoro dva sata.

“Sinoć u Beogradu je avion kasnio iz Istanbula zatošto se u Istanbulu vršila kontrola inspekcije, na koju nije mogao da utičeaerodrom u Istanbulu, a posebno ne Air Montenegro”, saopštila je Jelena Paović iz kompanije.

Putnici, koji su sinoć u 22 sata i 45 minuta konačno poletjeli za Podgoricu, nijesu željeli pred kamere. Više njih požalilo nam se da im je kašnjenje poremetilo planove.

Paović ističe da Air Montenegro vodi brigu o putnicima kojima kasne ili su im otkazani letovi, te da svi koji let čekaju duže od dva sata imaju pravo na nadoknadu.

“Iznos te nadoknade varira od kilometraže destinacije, do 1500 km udaljenosti destinacije iznos je 250 eura,preko 400 eura, a prekookeanski letovi od 600 pa naviše”, dodaje ona.

Ipak, Paovićeva ističe da mali broj putnika traži odštetu jer im kompanija obezbijedi smještaj i prevoz. Tvrdi da Air Montenegro po tom osnovu nema velike troškove.

“Od početka godine to je iznos koji ne prelazi 6.000 eura, vjerujemo da do kraja godine može da se duplira i neće biti iznad toga.To je ispod nivoa standarda bilo koje nacionalne avio-kompanije”, kaže Paović za TVCG.

Avion Air Montenegra imao je 20. juna kontakt s pticom, a po prizemljenju u Tel Aviv i sudar s dostavnim vozilom. Zbog toga su letovi za Pariz i Kišinjev odgođeni, dok je putnike iz i ka Izraelu prevezla partnerska kompanija.

RTCG

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …