Sastanak Abazovića i Adžića sa biznis zajednicom u Istanbulu: U narednom periodu još više investicija iz Turske u Crnu Goru

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić na upriličenoj radnoj večeri razgovarali su sa predstavnicima biznis zajednice o daljoj privrednoj saradnji dvije države.

Premijer Abazović i ministar Adžić tokom razgovora predstavili su potencijale za dalje ulaganje u našu državu sa fokusom na razvoj u oblasti energetike, zasnovane na održivom razvoju, turizmu, saobraćaju i poljoprivredi.

U tom smislu, premijer je naglasio da u narednom periodu očekuje još više turskih investicija, ponavljajući da je država sa rekordnim stranim prihodovanjem pokazala da ostaje otvorena za sve zdrave investicije. Tokom sastanka konstatovano je da su Crna Gora i Republika Turska dvije prijateljske države koje svoju saradnju zasnivaju u brojnim oblastima i koje će u narednom periodu nastaviti da šire i unapređuju odnose koje su od značaja za građane obje države.

Radnoj večeri prisustvovali su, između ostalih, Ahmet Erentok, predsjednik Odbora direktora kompanije Azmont Investments koja je vlasnik rizorta Porto Novi, Naser Alim, predsjednik Asocijacije privrednika Crne Gore i Turske, predstavnici Turkish Airlines, dr Haime el Haite, bivša ministarka zaštite životne sredine Maroka, Osman Gejlan, predstavnik kompanije Jewelry, Junus Sonmez, generalni direktor organizacije ICYF….

Provjerite slična mjesta

Za kopanje tunela sumnjiče automehaničara, policija traga za Baćović

Jedan od osumnjičenih za kopanje tunela ispod Višeg suda u Podgorici, Vladimir Erić, zaposlen je …