Doprinijeće razvoju odnosa Crne Gore i Srbije

„Uvjeren sam da će Institut za održivi razvoj i prosperitet, u odnosu na definisane programske ciljeve, a naročito imajući u vidu ozbiljne ljude osnivače, članove i prijatelje Instituta, doprinijeti razvoju, ne samo države Srbije, već i regiona, a samim tim i jačanju ekonomskih i svih drugih veza Crne Gore i Srbije. U odnosu na ideje, oko kojih smo se udružili, a to su – podsticanje društvenog i privrednog razvoja, kreiranje atraktivne investicione klime, naročito sa aspekta novih tehnologija i inovacija, snaženje ekonomskog zajedništva država regiona, na odgovoran i održiv način, Institut bi trebalo da da puni doprinos i našem zajedničkom cilju, a to je punopravno članstvo država Zapadnog Balkana u EU” – kazao je prvi čovjek finansija Crne Gore, mr Aleksandar Damjanović, na ceremoniji otvaranja Instituta za održivi razvoj i prosperitet-INORP, održanoj sinoć u Beogradu.

Ministar Damjanović, koji je imenovan za počasnog predsjednika Upravnog odbora INORP-a, naglasio je da će, sa zadovoljstvom, svoje dosadašnje profesionalno iskustvo i ekonomske kompetencije, staviti na raspolaganje novoosnovanom Institutu i pružiti nesebičan doprinos njegovom budućem radu. Institut je formirala grupa eminentnih stručnjaka i istomišljenika, ujedinjenih u ideji stvaranja održivog, prosperitetnog, stabilnog i evropskog ambijenta Srbije i regiona Zapadnog Balkana.

Na svečanosti povodom osnivanja, pored ministra Damjanovića, govorili su i Vladimir Marinković, predsjednik Upravnog odbora novoformiranog instituta, David Vujić, predsjednik Savjeta INORP-a, Stefan Krkobabić, član Savjeta INORP-a i Rajka Petrović, članica odbora INORP-a.

Tokom ceremonije otvaranja, ministar Damjanović sreo se i sa Davidom Vujićem, predsjednikom Savjeta Instituta, jednim od kreatora programa “Apolo” koji živi i radi u SAD-u, a svoj gradjanski i naučni potencijal je stavio i u službu naučnog i tehnološkog razvoja Srbije i regiona. Ministar Damjanović je gospodinu Vujiću uputio zvaničan poziv da posjeti Crnu Goru i da podršku programu lansiranja prvog crnogorskog satelita, koji, uz podršku Vlade Crne Gore realizuje grupa mladih, ozbiljnih i odlučnih naučnika i stručnjaka iz Crne Gore.

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …