Potpisan Kolektivni ugovor Regionalnog vodovoda: Uzor u pogledu poštovanja zaposlenih

„Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ danas je svečano obilježilo zaključenje Kolektivnog ugovora, u prisustvu predstavnika resornog Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Saveza sindikata Crne Gore i, naravno, zaposlenih u ovom društvu.

Ugovor su potpisali predsjednik Odbora direktora Zoran Lakušić, izvršni direktor, Borislav Ivanković i predsjednik Sindikalne organizacije DOO „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ Igor Anastasov.

Radi se o izuzetno važnom momentu za sve zaposlene u ovom Društvu budući da je ovo prvi put, od samog osnivanja Regionalnog vodovoda, da se zaključuje Kolektivni ugovor, kojim se uređuju njihova prava i obezbjeđuju mnoge povoljnosti. Današnji čin potpisivanja se može smatrati velikim uspjehom, koji je rezultat posvećenosti organa upravljanja, menadžmenta i predstavnika Sindikata.

Potpisivanjem Kolektivnog ugovora napravljen je i značajan korak koji osigurava status i povoljnije uslove rada za zaposlene, a želja ovog društva je da bude primjer svim poslodavcima u Crnoj Gori tako i u regioniu, u pogledu poštovanja zaposlenih, njihovih prava i potreba.

Predsjednik Odbora direktora Regionalnog vodovoda Zoran Lakušić je tom prilikom naveo da je ovo Društvo, uz pomenuti Kolektivni ugovor uspjelo da kreira i novi Statut, novu sistematizaciju, kao i da unaprijedi i sa zakonom uskladi Osnivački akt, zajedno sa predstavnicima Resornog Ministarstva i predstavnicima lokalnih samouprava izmjeni i dopuni Zakon o regionalnom vodosnabdijevanju, redovno servisira plate zaposlenih i obaveze prema dobavljačima.

“Sprovodeći mjere štednje i uz povremenu asistenciju Ministarstva finansija redovno servisiramo obaveze prema međunarodnim finansijskim institucijama vezano za razvojne kredite i u potpunosti ispunjavamo ugovorne obaveza u dijelu vodosnabdijevanja Crnogorskog primorja”, poručio je on.

“Imali smo prije svega, punu podršku i razumjevanje kabineta predsjednika Vlade Crne Gore i samog predsjednika, a na punu posvećenost našli smo i u resornom Ministarstvu,posebno u Direktoratu za zaštitu životne sredine. Ističem dobru saradnju sa ekološkim aktivistom gospodinom Vukom Vujisićem, a posebnu zahvalnost upućujem medijskoj zajednici Crne Gore, koja je sa posebnim senzibilitetom i objektivnošću pratila sva dešavanja u Regionalnom vodovodu”, zaključio je Lakušić.

Dan

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …