Đeljošaj: Albanski forum i HGI zajedno u pregovore o vlasti

Albanski forum i Hrvatska građanska inicijativa (HGI) usaglasili su zajedničko djelovanje u procesu formiranja nove vlasti, saopštio je za Portal RTCG Nik Đeljošaj, nosilac liste Albanski forum i predsjednik Opštine Tuzi. Istakao je da će te dvije partije u eventualne pregovore ući sa jasnim stavom – zajedno dio vlasti ili zajedno opozicija.

“Kao što sam naveo odmah nakon izbora, okupljanje manjinskih partija oko zajedničkog djelovanja u procesu formiranja vlasti je veoma važno. U tom smislu je taj proces i započeo, ja i Adrijan Vuksanović (HGI) smo usaglasili zajedničko djelovanje, tako da u eventualne pregovore idemo zajedno”, istakao je Đeljošaj.

Takođe, poručio je da će nastaviti razgovore i sa ostalim manjinskim partijama koji imaju poslanike u Skupštini Crne Gore – Bošnjačkom strankom, Demokratskom unijom Albanaca i Forcom.

“Kao i uvijek, manjine će biti stub nove izvršne vlasti i garancija evroatalanskog puta Crne Gore i kroz naš doprinos da se učvrste zapadne vrijednosti kojima teži i gaji Crna Gora. Saveznistvo Crne Gore sa SAD i EU i čvrsti saveznik NATO-a je prioritet našeg djelovanja uz već prepoznate aktivnosti na poboljšanje ekonomskog standarda građana Crne Gore”, naglasio je nosilac liste Albanskog foruma.

Prema rezultatima izbora koje je Državna izborna komisija (DIK) dobila od opštinskih izbornih komisija, Albanski forum je na vanrednim parlamentarnim izborima osvojio dva mandata, a HGI jedan.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Poligraf ‘ulaznica’ za ANB Crne Gore

Crnogorska Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) namjerava da uvede poligrafsko ispitivanje kao jedan od način …