Dogovor Asanovića i Borovinić Bojović: Gradska preduzeća Zetu će servisirati i nakon 30. juna

Predsjednik Opštine Zeta Mihailo Asanović tvrdi da je dobio obećanje od gradonačelnice Podgorice Olivere Injac da će gradska preduzeća i nakon 30. juna nastaviti da obavljaju djelatnost na toj teritoriji. Činiće to, kaže on, sve dok Opština ne formira svoje servise.

– Na razgovor nas je primila predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović, a onda nam se pridružila i gradonačelnica Olivera Injac. Ukazali smo na to da gradska preduzeća ne obavljaju posao na teritoriji Zete onako kako bi trebalo. Prije svega tu mislimo na gomile smeća koje Čistoća nije uklonila, rad Komunalne policije i Komunalne inspekcije, Zelenila, Puteva, Komunalnih usluga… To nam je bilo najbitnije da dogovorimo, a kod njih smo vidjeli dobru volju da se ovakav odnos preduzeća prema Zeti promijeni. Čvrsto su obećali da će vrlo brzo biti smjene u preduzećima koja nijesu radila kako treba i da će ubuduće, dok ne osnujemo naša preduzeće, obavljati djelatnost na teritoriji Zete. To inače propisuje Zakon o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore – rekao je Asanović.

Mihailo Asanović tvrdi da sa čelnicima Grada nije razgovarao o tome da im Glavni grad obezbijedi dodatni novac, već samo o radu službi i raspodjeli imovine koja bi trebala vrlo brzo da se pripremi. On je kazao da neće tražiti produženje roka finansiranja nakon 30. juna.

Nema potrebe da se rok za finansiranje produžava poslije 30. juna. Operativne trškove ćemo mi završavati, jer su nam oni i do sada davali samo taj novac, ne i za kapitalne. Operativne troškove ćemo sami iz našeg budžeta obezbjeđivati. Opština Zeta radiće rebalans budžeta, ali vidjećemo kakva će nam biti prihodna strana. Podgorica ne želi da obračunava porez na nepokretnost na našoj teritoriji, a mi smo spremili već odluku o porezu na nepokretnosti – rekao je Mihailo Asanović.

Glavni grad ima obavezu da Opštini Zeta, nakon osamostaljivanja, do 30.juna ukupno isplati 650.000 i dodatno 98.000 eura za rad političkih partija.

Dan

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …