Vraneš: Brković više neće odnijeti ni čačkalicu

Skupštinski odbor za Statut i propise nije razmatrao pristigle predloge za sastav odbora direktora lokalnih preduzeća i savjeta lokalnih ustanova jer nije imao potreban kvorum za odlučivanje, pa je sjednica Skupštine opštine Pljevlja juče prekinuta i biće nastavljena u ponedjeljak, 5. juna. Pošto je usvoje dnevni red predsjednik Opštine Dario Vraneš odgovarao je na odbornička pitanja.Saopštio je da će se u narednom periodu donijeti kvalitetna odluka oko isplate naknade za djecu starosti do 18 godina, da će brzo na dnevnom redu biti i budžet, ali se požalio da u lokalnoj upravi ima preveliki broj zaposlenih, te da je među njima nedovoljno stručnih kadrova. Vraneš je kazao da će nastaviti da štiti interese građana, posebno nekadašnjih radnika “Vektre Jakić”.

– Dragan Brković više iz Pljevalja na nezakonit način neće odnijeti ni čačkalicu – poručio je Vraneš i pojasnio da bi se u Demokratskoj partiji socijalista (DPS-u) “trebali da se zapitaju kako su mu dozvolili da godinama radi šta hoće na prostoru pljevaljske opštine”.

Došlo je i do oštre polemike između predsjednika Vraneša i odbornika iz redova DPS-a Marka Tošić. Vraneš je odgovarajući Tošiću na postavljeno pitanje kazao da se sjetio 21. maja, dana nezavisnosti, onda kada mu je postavljeno odborničko pitanje. Na takav odgovor Tošić je saopštio da je 21. maj nasvjetliji dan crnogorske istorije, kao i da je predsjednik Opštine morao naložiti da se tog dana Pljevlja okite državnim zastavama.Vraneš je osaopštio da ni u narednom periodu neće poklanjati veliku pažnju obilježavanju pomenutog praznika jer, kako je obrazložio, na to nema nikakvu zakonsku obavezu.

DAN

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …