Injac: Nismo zadovoljni stanjem finansija, radiće se rebalans

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac kazala je da nisu zadovoljni stanjem finansija u Glavnom gradu, te da će se morati raditi rebalans budžeta.

Komentarišući navode prethodnog gradonačelnika Ivana Vukovića koji je kazao da je u gradskoj kasi ostavljeno blizu 20 miliona eura, Injac je rekla da brojke ne bi komentarisala.

One mnogo ne govore. Stanje finansija zavisi od prihodne strane, odnosno priliva novca. Rebalans budžeta mora da se radi i to govori da nismo zadovoljni sa stanjem finansija. Podaci sa kojima raspolažem navode na to da je rebalans neophodan i da finansije moraju bolje i efikasnije da se konsoliduju – rekla je Injac u Jutarnjem programu TVCG.

Na pitanje da li je zadovoljna izborom rukovodstva, Injac je rekla da je bio medijski pritisak oko imenovanja.

Mislim da je to dobro da javnost preispituje odluke. Mi smo koaliciona vlast, očekujem da svi snose odgovornost za onoga koga predlažu i da su procijenili da su to osobe koje mogu da odgovore funkcijama za koje su imenovani – istakla je Injac.

Ona je rekla da nijesu konstituisani svi odbori, te da slijede određene procedure.

Priroritet su lica koja će biti imenovana i tu je moja uloga najvažnija. Stručni, kompetentni pojedinci koji treba da zauzmu ta mjesta su sada najbitniji – kazala je Injac.

Gradonačelnica je najavila i da će biti angažovan nezavisni, nepristrasni revizori koji će sagledati pitanje finansija, ali i druge stavri koje, kako je rekla, moraju biti pod lupom javnosti.

Nisu sva gradska preduzeća u finansijskim problemima, ali jedan broj jeste i to me ne ohrabruje. Alarm mora da se upali i da se vidi koliko je toga zrelo za reviziju – poručila je Injac.

Injac je rekla da je za nepunih 30 dana rada nove lokalne uprave dosta toga urađeno.

Najviše snage je uloženo u skeniranje zatečenog stanja, dosta toga je preduzeto i identifikovane su kritične tačke, šta može da se popravi u kratkoročnom periodu – istakla je ona.

Radilo se, kako kaže, i na razvojnim projektima, prije svega u obalsti infrastrukture, zaštite životne sredine, saobraćaja, urbanističkog planiranja…

Treća oblast je vezana na svakodnevnu komunikaciju sa građanima. To mi je prioritet – da se izađe u susret građanima kojima je pomoć potrebna – rekla je Injac.

Prema njenim riječima, ohrabruje podrška građana koju dobija.

Cilj mi je da u jedinstvenom i solidarnom pristupu sa građanima evidentiramo probleme i zajedno radimo na njihovom rješenju – dodala je Injac.

Na pitanje kada će se 29 novih autobusa naći na ulicama Podgorice, Injac je odgovorila da se nada da će se to desiti ubrzo.

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …