Abazović: Bulevar otvoren shodno agendi Vlade, a ne kao dio političke kampanje

Prva dionica Bulevara koji povezuje Podgoricu i Tuzi je završena, drugi dio prema Starom Aerodromu biće završen do 13. jula, a danas je otvoren Bulevar shodno agendi Vlade a ne kao dio političke kampanje, kazao je pemijer Dritan Abazović u odgovoru na pitanja novinara nakon svečanog otvaranja.

Na pitanje da li je ovo dio predizborne kampanje i da li se moglo sačekati desetak dana, on je kazao da da je Vlada imala svoju agendu i prije nego što je znala kada će biti raspisani izbori.

Čim se bilo koji projekat završi on se otvara. Mi smo imali rok, da nije bilo ovako rekli bi probili ste rok. Radiće se isključivo po agendi, i nakon 11. juna. Žičaru Kotor – Lovćen ćemo otvoriti 13. jula, ako opet bude izbora vi ćete reći opet je pred izbore, a nije, naveo je on.

Kazao je i da sva javna preduzeća imaju mnogo pozitivniji rezultat – poslovni bilans nego što je bilo ranije – od Luke Bar, Montecarga i drugih.

Po pitanju optimizacije imaćemo promjene, zakonski će se penzionisati mnogi službenici, već smo došli u situaciju da nam fali radne snage. Razumijem politički kontekst, ali mi smo zemlja koja u ovom trenutku bilježi viškove, to je ono što je za državu važno, istakao je Abazović.

U odnosu na nova imenovanja u okviru Ministarstva kapitalnih investicija, preciznije da MKI traži šest direktora direktorata na puni mandat od pet godina sada uoči izbora, Abazović je kazao da nedodirljivih nema.

Ne može neko suprotno volji nekog novog ministra koristiti benefite godinu, naveo je Abazović.

DAN

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …