Abazović: Ostvaren rekordan izvoz roba u prvom kvartalu

Dobar dan Crna Goro! U prvom kvartalu 2023. ostvaren rekordan izvoz roba u iznosu od 226,8 miliona eura, kazao je premijer Vlade Dritan Abazović.

On je na svom Fejsbuk nalogu objavio da je, prema podacima Centralne banke Crne Gore, izvoz roba iz Crne Gore dostigao rekord od kada se mjeri i za prvi kvartal iznosi 226,8 miliona eura.

Poređenja radi, u prvom kvartalu 2019. godine izvoz roba je iznosio 101 milion eura, 2020. godine 95 miliona eura, 2021. godine 108 miliona eura, a 2022. godine 216 miliona eura – naveo je Abazović.

Pored rekordnog prihoda od turizma, koji predstavlja izvoz usluga, premijer je naveo da rekordan izvoz roba dokazuje da se ekonomija Crne Gore kreće sigurnim putem.

– Evo najboljeg primjera kako se sa suzbijanjem korupcije i kriminala, eliminacijom monopola i rušenjem tajkunsko-kumovske ekonomije stvara bolja distrubucija pravde. Samim tim rastu i svi ekonomski parametri u zemlji. 

Idemo dalje, podižemo životni standard i gradimo državu u kojoj će biti privilegija živjeti. Hrabro – na pravom smo putu – poručio je Abazović.

Dan

Provjerite slična mjesta

Za kopanje tunela sumnjiče automehaničara, policija traga za Baćović

Jedan od osumnjičenih za kopanje tunela ispod Višeg suda u Podgorici, Vladimir Erić, zaposlen je …