Medojević: Nacionalizovati sve privatne kompanije povezane s DPS-om

Svaki pošten čovjek i patriota treba da se raduje ulasku Pokreta za promjene (PzP) u Vladu, istakao je lider ove partije Nebojša Medojević.

On je rekao da PzP planira osnivanje posebnog Ministarstva za borbu protiv korupcije i mafije, koje će, kako je naglasio, odmah nacionalizovati sve privatne kompanije za koje postoji osnovana sumnja da su nastale vezama sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

„Partnere ćemo tražiti u političkoj i široj društvenoj eliti koja ima neophodni nivo istorijske svijesti i zrelosti za postizanje konsenzusa oko vitalnih nacionalnih interesa. O formiranju nove Vlade sigurno nećemo pregovarati sa DPS i njegovim satelitima“, poručio je Medojević.

Govoreći o inicijativi Otvoreni Balkan, on je rekao da Crna Gora kao mala i otvorena ekonomija ima najveći mogući interes da se olakša kretanja ljudi, kapitala, roba i usluga u regionu.

„Imajući u vidu istorijat međusobnih odnosa i povezanost sa Srbijom, cijenim da bi upravo ove dvije države mogle bilateralnim sporazumima da regulišu međusobnu saradnju koja bi onda postala model i za čitav region“, ocijenio je Medojević u intrevjuu za RTCG.

Analitika

Provjerite slična mjesta

Poligraf ‘ulaznica’ za ANB Crne Gore

Crnogorska Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) namjerava da uvede poligrafsko ispitivanje kao jedan od način …