Najveća kripto prevara kod susjeda: Oštećeno skoro hiljadu investitora, direktor se sakrio

Riječka kompanija BitLucki, za trgovinu kriptovalutama, direktora Luke Burazera, navodno je oštetila skoro hiljadu investitora.

Skoro hiljadu investitora oštećeno je za najmanje 70 miliona eura u kriptovalutama.

Poslovni krah BitLuckija, riječke kompanije nepoznate široj javnosti, već se naziva “najvećom kripto prevarama u Hrvatskoj”. Nekoliko sagovornika je za Jutarnji potvrdilo da je Burazer, tridesetogodišnji direktor i poznato lice domaće kripto zajednice, “počistio” sve račune kompanije, da je novac investitora nestao, a da se navodno sakrio na nepoznatoj lokaciji u Lici. Njegovi klijenti i investitori su, kako saznajemo, o svemu obavijestili policiju i angažovali advokate.

Burazer je juče poslao iskrenu e-poštu svim BitLucki klijentima, koji su uložili novac sa njim uz obećanje visoke zarade na trgovanju kriptovalutama. “Poštovani klijenti, nizom loših trgovina i odluka, nažalost, doveo sam stanje kompanije u kriznu situaciju. Više informacija imaćemo narednih dana”, navodi se u poruci upućenoj klijentima.

Isključio telefon

Kontaktirali smo ga, ali je mladi reditelj isključio telefon, ne odgovara na mejlove i izbrisao je sve profile na društvenim mrežama. Ista situacija je i sa suosnivačom firme, prokuristom Eugenom Travaljom. Nekolicini investitora, koji su zvali firmu u Rijeci, sekretarica je navodno telefonom rekla da je “direktor poludio i potrošio sav novac”.

Kontaktirali smo i MUP, pitajući da li imaju informacije o slučaju i kako planiraju da ga postupe, s obzirom da HNB smatra da kriptovalute “nemaju vrednost” i da nemaju nadležnost nad poslovanjem kripto-kompanija. Iz Policijske uprave Primorsko-goranske odgovorili su da “imaju informacije” i da im se “po ovom pitanju obratio određeni broj građana”

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …