Knežević čestitao Milatoviću: Ohrabruje Vaša posvećenost eliminisanju unutrašnjih podjela

Predsjednik Atlas grupe i Univerziteta Mediteran dr Duško Knežević čestitao je Jakovu Milatoviću početak predsjedničkog mandata.

Čestitku prenosimo integralno:

“Poštovani gospodine Milatoviću, sa zadovoljstvom Vam izražavam moje najsrdačnije čestitke za početak Vašeg mandata predsjednika Crne Gore.

Iskreno se nadam da ćete, shodno Vašem širokom obrazovanju, ljudskim osobinama i porodičnom nasljeđu, biti dostojni istorijskog trenutka i da ćete ovu odgovornu dužnost obavljati na dobrobit Crne Gore.

Kao što ste se obavezali da ćete biti istinski predsjednik svih građana, duboko vjerujem da ćete ispuniti obećanja izrečena danas u izvanrednoj besjedi, a to je Vaša spremnost da budete generator sveopšteg dijaloga potrebnog za postizanje konsenzusa za imenovanja u pravosuđu i ubrzanja evropskog puta, što podrazumijeva i još jaču borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala. Kao što ohrabruje Vaša posvećenost eliminisanju unutrašnjih podjela, za koje ste rekli da bivaju izazivane vještački, često s namjerom da se prikrije rastakanje opštih dobara i uvećanje ličnog bogatstva.

Pred visokim gostima, specijalnim izaslanicima SAD i Velike Britanije, i predsjednicima država iz regiona, koji su svojim prisustvom uveličali uzvišenu svečanost Vaše inauguracije, jasno se istakli da je jedini put do uređene pravne države i evropskog standarda života u Crnoj Gori je put evropskih integracija, i potvrdili spremnost za jačanje međusobne saradnje u regionu i volju za sve regionalne ekonomske inicijative koje mogu imati dodatnu vrijednost ukoliko su u funkciji članstva u EU kao krajnjeg cilja.

Radujući se ovom velikom danu za Crnu Goru, u kojoj je opet zasijala baklja slobode, hoću da Vam poželim puno sreće i mudrosti na putu kojim ste danas krenuli i da u ovom mandatu postignete najveća djela a to je demokratska, bogata i evropska Crna Gora.
Jakove, živjela nam Crna Gora, s Vama na čelu!”

Dr Duško Knežević, predsjednik Univerziteta Mediteran i Atlas grupe!

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …