Popovići nijesu došli: Suđenje grupi okupljenoj oko Vesne i Miloša Medenice u četvrtak odloženo, pokušaće danas…

Početak suđenja bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici, njenom sinu Milošu i ostalim okrivljenima, odloženo je za danas pred specijalnim vijećem Višeg suda u Podgorici kojim predsjedava sutkinja Nada Rabrenović.

Razlog jučerašnjeg odlaganja suđenja je nedolazak optuženih Marka i Bojana Popovića.

Rabrenovićeva je navela da je Bojan primio sudski poziv za glavni pretres, a zatim je izdala naredbu za njegovo prinudno dovođenje.

Dodala je da Marku Popoviću nije uručen poziv.

Njihov branilac, advokat Damir Lekić, kazao je da oni imaju porodičnih problema i da će sudu o tome dostaviti dokaze.

Rekao je da nemaju namjeru da opstruiraju suđenje i izvinio se sudu.

”Još iz perioda kontrole optužnice postoji problem dostave sudskog poziva. Sudija me obavezala, iako nema pravo da ja preuzmem radnje i mjere da ih obezbijedim za ročište 5. maja. Pokušaću da ispoštujem nalog suda i da ih kontaktiram, da vidim gdje se nalaze i da li će se pojaviti sjutra na ročištu. Da bi neko pristupio na ročište, mora da bude uredno pozvan i da mu se uruči poziv, s tim što između poziva i održavanja glavnog pretresa mora da prođe minimum osam dana, što ovdje ne bi bio slučaj. I to zavisi samo od dobre volje tih lica koja se pozivaju”, izjavio je advokat Lekić.

Sutkinja Rabrenović juče je na ročištu rekla da je odbrana predala zahtjev za razdvajanje sudskog postupka u odnosu na okrivljenog Gorana Jovanovića.

Dodala je da je taj predlog poslala vijeću Višeg suda da odluči, s tim da još odluka nije donijeta.

Kazala je da je branilac okrivljene Milice Vlahović Milosavljević, advokat Nikola Martinović sudu takođe dostavio predlog za razdvajanje postupka, ali on nije poslat vijeću na odlučivanje.

Martinović je novinarima nakon odloženog ročišta pojasnio zbog čega je taj predlog opravdan: “Odbrana Milice Vlahović Milosavljević podnijela je predlog ovom vijeću da se postupak protiv nje razdvoji i da se u posebnom postupku sudi po optužnici.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …