Za zakup trajekta 1.000 eura dnevno, od petka naplata

Između Kamenara i Lepetana od sjutra će zaplovi trajekt “Igalo”, kapaciteta 44 vozila, kojeg je JP Morsko dobro zakupilo od Pomorskog saobraćaja. Rezultat je to tendera zatvorenog danas poslijepodne, na kojem je ova kompanija bila jedini ponuđač. Blažo Rađenović, predsjednik Upravnog odbora Morskog dobra, potvrdio je za Portal RTCG da će zakup trajekta „Igalo“ sa posadom koštati Morsko dobro 1.000 eura dnevno. Kazao da će do kraja maja u funkciji biti šest plovila, a da će sa naplatom karata početi u petak.

Ugovor o zakupu trajkta potpisali su Morsko dobro i Pomorski saobraćaj.

“Mi nakon preuzimanja trajektne linije prvo smo se obratili Pomorskom saobraćaju. Ako su se stvari promijenile, a ja vjerujem da jesu, mi možemo odmah sklopiti ugovor što se nas tiče”, kazao je za TVCG Rađenović.

Suvlasnik i direktor kompanije Pomorski saobraćaj Dejan Ban kaže da problem sa trajektnom linijom prevazilazi interese bilo koje kompanije i bilo kojeg pojedinca u Vladi.

“Možemo reći da je ovakvo stanje na granici maltretiranja i građana i privrede. Mi ćemo kao prelazno rješenje pružiti ruku da se ova već nastala šteta ublaži”, poručio je Ban.

Predsjednik Vlade Dritan Abazović rekao je danas da je država voljna da kupi ili iznajmi trajekte od Pomorskog saobraćaja koji su u vlasništvu braće Ban.

RTCG

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …