Đukanovići uložili žalbu na rješenje o rušenju, bageri još neće put Kočana

Objekti na porodičnom imanju Đukanovića u nikšićkom naselju Kočani nisu srušeni kako je to naložila inspekcija, jer su Đukanovići uložili žalbu na rješenje inspektora. Iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma nezvanično su kazali “Vijestima” da je rok za odlučivanje po žalbi 40 dana i da je “u proceduri”.

Na rješenju koje je 4. aprila donijela urbanističko-građevinska inspekcija tog resora, piše da rok rušenje 20 dana od dana prijema rješenja. Piše i da, u skladu sa Zakonom o inspekcijskom nadzoru, žalba na rješenje ne odlaže izvršenje…

Brat odlazećeg predsjednika Crne Gore, Aco Đukanović, predao je u junu 2018. zahtjeve za legalizaciju objekata u naselju Kočani, koji su upisani u tri lista nepokretnosti, a od Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine Opštine Nikšić dobio je rješenje o prekidu postupka za dva lista.

Treći koji se ne pominje u tom dokumentu, predmet je rješenja za rušenje, koji je 4. aprila na ime odlazećeg predsjednika Mila Đukanovića, donijela građevinsko-urbanistička inspekcija Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Đukanović se nikšićkom Sekretarijatu 13. juna 2018. obratio sa zahtjevom za legalizaciju objekata na parceli 3/2 koja je upisana u LN 889, parceli 3/3 iz LN 983 i objekata na parceli 10/5 iz LN 633. Kako je nedavno kazala punomoćnica Đukanovića, advokatica Neda Ivović, nekoliko dana kasnije, Sekretarijat je donio Rješenja o prekidu iniciranih postupaka legalizacije – do donošenja Plana generalne regulacije Crne Gore.

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …