Abazović sa studentima: Crna Gora odlično menadžirala tokom energetske krize, najvažnije da cijene struje nijesu uvećane

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović održao je danas predavanje studentima College of Europe sa programa evropskih studija koji borave u studijskoj posjeti Crnoj Gori, a u čijem fokusu je politika proširenja Evropske unije.

„Crna Gora je najbolji kandidat da bude prva naredna članica EU i da može dati impuls oživljavanju politike proširenja”, istakao je premijer Abazović dodajući da među svim političkim partijama postoji konsenzus po pitanju članstva Crne Gore u EU i snažan eurooptimizam sa uvjerenjem da je ovo jedna od najvažnijih tema za našu budućnost.

U diskusiji sa studentima iz brojnih evropskih država, predsjednik Vlade Abazović je ukazao da je Crna Gora odlično menadžirala energetskom krizom i da smo prošlu godinu završili i više od svakog optimističnijeg scenarija i da EPCG nije povećavala cijene struje, što je i najvažnije za građane i privredu.

„Pored turizma i energetika bilježi snažan rast. Cilj je da u bliskoj perspektivi još više izvozimo električnu energiju”, naglasio je premijer.

Tokom diskusije bilo je riječi o ulozi nacionalnih manjina u izgradnji interkulturalne, građanske i evropske Crne Gore, evropskoj budućnosti Zapanog Balkana i važnosti pomirenja regiona u tom procesu, položaju vjerskih organizacija i jednakosti njihovih prava, kao i budućnim parlamentarnim izborima u našoj državi.

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …