Jagode najtraženije na pijaci, cijene astronomske i za nevjericu

Skoro da nema tezge na zelenoj pijaci u TC Gintaš na kojoj nijesu izložene jagode. Kako kažu prodavci to je sada najtraženije voće, ali kupci uglavnom trguju na gramima. Tako za zdjelicu od 350 grama košta pet eura. Za kilogram grožđa potrebno je izdvojiti osam eura, dok je cijena lubenice ostala nepromijenjena i po kilogramu košta tri eura, što znači da je deset kilograma 30 eura. Za pipun potrebno je izdvojiti pet eura, dok je kruška nešto jeftinija i košta četiri eura po kilogramu. Grejpfut je cijenjen 2,50 eura po kilogramu, a toliko košta i kivi. Za kilogram jabuka potrebno je izdvojiti 1,50 eura, dok su banane 2,20 eura. Pomorandže koštaju 1,50, a limun je 50 centi skuplji. Ananas je cijenjen tri eura, a mandarine euro manje.

Za kilogram krompira neophodno je izdvojiti 90 centi, dok se krastavac prodaje od tri do 3,50 eura, a za brokoli treba izdvojiti euro više. Paradajz je nuđen za 3,50 eura, a karfiol je 50 centi jeftiniji. Praziluk je dva eura, kupus euro, a rotkvica 1,50 eura. Raštan košta od tri do 3,50 eura, spanać tri, a blitva 3,50 eura. Vrganj sušeni je pet eura 100 grama. Zelena salata nuđena je od 2,60 do 3,50 eura, domaći i crveni luk su 1,50, a bijeli pet eura. Za bundevu je potrebno izdvojiti dva, a za kilogram šargarepe ili cvekle 1,50 eura.

Za kilogram mladog kajmaka potrebno je izdvojiti 13 eura. Mladi sir je od pet do 6,50 eura, dok je stari prodavan za sedam eura. Jaja po komadu su od 18 do 24 centa.

Dan

Provjerite slična mjesta

BATALJIVAĆEMO: Cijene goriva bi mogle biti veće od četiri do sedam centi

Prema jučerašnjim podacima sa međunarodnih berzi naftnih derivata i kursa dolara i eura, cijene goriva …