Uhapšen bivši direktor Eko fonda, pribavio milionsku korist Unipromu

Bivši izvršni direktor Fonda za zaštitu životne sredine Jovan Martinović i zaposleni u toj kompaniji Andrej Nedović uhapšeni su po nalogu Specijalnog državnog tužilastva.

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su nepropisnom dodjelom emisionih kredita kompaniji Uniprom Veselina Pejovića pribavili korist višu od 20 miliona eura.

To je “Vijestima” saopštio specijalni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

“Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje je lišlilo slobode J.M. i A.N, bivšeg izvršnog direktora i zaposlenog Fonda za zaštitu životne sredine (Eko fond), za krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, u saizvršilaštvu, a povodom nepropisne dodjele i upisa u registar besplatnih emisionih kredita privrednom društvu ‘Uniprom’ DOO Nikšić, čime mu je pribavljena korist od preko 20 miliona eura”, rekao je Radonjić.

Martinović je bio na čelu Fonda kada je, nerealnim procjenama o količinama štetnih gasova koje se emituju u vazduh, omogućeno da se iz kase Elektroprivrede (EPCG) prenese Kombinatu aluminijuma oko 17 miliona eura. Da bi ograničila emisije štetnih gasova iz najvećih zagađivača životne sredine (Termoelektrana, KAP i Željezara) bivša DPS vlast usvojila je u decembru 2019. godine Zakon o zaštiti od negativnih uticaja klimatskih promjena.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …