Radonjić: Uhapšen Milo Božović, osumnjičen za šverc droge

Po nalogu državnog tužioca upućenog u Specijalno državno tužilaštvo, Specijalno policijsko odjeljenje je uhapsilo predsjednika Opštine Budva Mila Božovića, koji se sumnjiči da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i tri krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“Prethodno je policija pretresala njegove stanove i druge prostorije koje koristi. Božović će biti sproveden državnom tužiocu radi saslušanja kao osumnjičeni, u zakonskom roku”, saopštio je CdM-u državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

U toku je akcija u više crnogorskih gradova koju, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, preduzimaju pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja i Protivterorističke jedinice policije.

Akcija je usmjerena na borbu protiv organizovanog kriminala.

“Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uz podršku i pomoć Agencije Evropske unije za saradnju i sprovođenje zakona – EUROPOL, Specijalno policijsko odjeljenje, uz logističku i operativnu pomoć Protivterorističke jedinice policije, preduzima mjere i radnje u okviru izviđaja u dva krivična predmeta. O eventualnom lišenju slobode određenih lica i rezultatima mjera i radnji koje su u toku, javnost će biti blagovremeno obaviještena”, kazao je ranije danas Radonjić.

CdM

Provjerite slična mjesta

Poligraf ‘ulaznica’ za ANB Crne Gore

Crnogorska Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) namjerava da uvede poligrafsko ispitivanje kao jedan od način …