Tetovaže otkrile identitet: Vujović žrtva monstruoznog zločina

Po tetovažama na nozi, desnoj podlaktici i vratu identifikovana je žrtva monstruoznog ubistva – navodno je riječ o Vidaku Vujoviću čije je tijelo nađeno prije dva dana u selu Šteke, nadomak Podgorice.

Više izvora iz Uprave policije potvrdilo je da su dvadesetrogodišnjeg Podgoričanina prepoznali članovi porodice, a “Vijesti” sinoć do zaključenja lista nijesu uspjele da saznaju da li je iko saslušan u svojstvu osumnjičenog i da li inspektori imaju trag koji bi doveo do počinioca ubistva ili više njih.

Vještačenje telefonskih komunikacija, provjera kontakata, pregledanje snimaka sa nadzornih kamera… – dio su onoga što su inspektori u protekla dva dana radili kako bi ušli u trag počiniocu stravičnog zločina.

Policija traga za ubicom ili više njih koji su nadomak Podgorice, u selu Šteke, pucali u dvadesettrogodišnjeg Vujovića, a potom zapalili njegovo tijelo

”Vijestima” je nezvanično rečeno da je u svojstvu građanina saslušano više osoba, od kojih su dobijeni podaci o Vujovićevim kontaktima, navikama…

Navodno, Vujović se tri dana nije javljao porodici, ali oni nijesu prijavili nestanak policiji, već su pokušavali da ga pronađu. Inspektori su, međutim, nekoliko sati nakon što je 8. aprila pronađen leš tada neidentifikovanog muškarca, tražili od Vujovićevog oca da pođe sa njima – na identifikaciju.

Prema istim informacijama, na službenu identifikaciju juče se čekalo zbog vještačenja, koja treba da potvrdi ili otkloni sumnje porodice – da je Vujović prije tri dana ubijen, pa zapaljen.

Policija pretražuje šire mjesto zločina
Policija pretražuje šire mjesto zločinafoto: Jelena Jovanović
Iz Uprave policije nijesu se zvanično oglašavali ni drugi dan nakon što je u selu Šteke, na izlazu iz Podgorice ka Cetinju, pronađeno poluugljenisano tijelo ubijenog muškarca.

”Vijestima” je nezvanično rečeno da je Vujović u policijskim spisima evidentiran kao sitni prestupnik, koji je navodno samog sebe označavao članom škaljarskog kriminalnog klana.

Da li je njegovo ubistvo povezano sa kriminalnim grupama, trebalo bi da se utvrdi istragom koja je u toku.

Jedan od izvora iz bezbjednosnog sektora kazao je za “Vijesti” da Vujović nije evidentiran kao pripadnik kriminalnih grupa, ali da će zbog brutalnosti likvidacije i to biti provjereno tokom istrage.

Tijelo ubijenog muškarca u subotu je, oko 10.20 sati, primijetio mještanin Šteka, koji je obilazio imanje.

On je i alarmirao policiju, a na lice mjesta odmah su se uputile policijske ekipe, dežurna tužiteljka, vještaci i forenzičari. Nedugo poslije njih, u selo su stigli i policajci vodiči, sa obučenim psima tragačima, koji su pretraživali teren.

U Štekama su, kazao je ranije sagovornik “Vijesti”, zatekli užasavajući prizor – u šumarku, pored slijepe makadamske ulice, na nekih 200 metara udaljenosti od glavnog seoskog puta, bilo je poluugljenisano tijelo, a pored leša više čaura.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

BATALJIVAĆEMO: Cijene goriva bi mogle biti veće od četiri do sedam centi

Prema jučerašnjim podacima sa međunarodnih berzi naftnih derivata i kursa dolara i eura, cijene goriva …