Sindikat sumnjiči Klinički centar da je litar ulja plaćao tri eura

Nakon što je Sindikat slobodnih radnika Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Specijalnom državnom tužilaštvu podnio krivičnu prijavu protiv direktorice te zdravstvene ustanove Ljiljane Radulović, iz KCCG su “Danu” saopštili da su pozvali Inspekciju za javne nabavke da provjeri zakonitost tendera. Sa druge strane, pomenuti sindikat juče je najavio dopunu krivične prijave koju su podnijeli prije sedam dana, o čemu smo već pisali.

– I pored toga što je dana 29. i 30.11.2022. godine Uprava za inspekcijske poslove – Odsjek za inspekciju za javne nabavke izvršila provjeru poštovanja Zakona o javnim nabavkama naše ustanove i ustanovila da su sve nabavke za kalendarsku 2022. godinu obavljene u skladu sa zakonom, direktorica KCCG je nakon medijskog napisa sama pozvala inspekciju da provjeri zakonitost u medijima pominjanog tendera, što, priznaćete, nije uobičajena praksa danas u Crnoj Gori. Kada inspekcija bude donijela svoj sud, menadžment će obavijestiti javnost o tome, ali i pokrenuti postupke za zaštitu svih svojih prava i interesa ukoliko se utvrdi da su isti povrijeđeni u kojoj god mjeri – saopšteno nam je juče iz KCCG.
Sindikat slobodnih radnika KCCG objavio je prije sedam dana na svojoj zvaničnoj stranici da su SDT podnijeli krivičnu prijavu protiv više osoba iz KCCG zbog, kako su naveli, sumnje u malverzacije putem javnih nabavki osnovnih životnih namirnica za potrebe te ustanove. Krivičnom prijavom obuhvaćene su direktorica KCCG Ljiljana Radulović, šefice za javne nabavke Nisera Mekić i njena zamjenica Jelena Mićanović. Kako tvrde sindikalci, one su oštetile KCCG tako što su, kako je navedeno u prijavi, nabavljale ulje po cijeni od 3,049 eura po jednom litru, a kilogram šećer za 1,1770 eura, odnosno po cijenama daleko većim od onih u bilo koje maloprodajnom objektu. Iz KCCG su nam tada rekli da nijesu dobili zvanično obavještenje o podnesenoj prijavi i da pozivaju pravosudne organe da izvrše kontrolu zakonitosti rada te ustanove.

Dan

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …