Ustavni sud bez odluke o raspisivanju vanrednih izbora

Ustavni sud nije donio odluku o inicijativi za ocjenu ustavnosti ukaza o raspuštanju Skupštine, koji je donio predsjednik države Milo Đukanović, saopšteno je iz Ustavnog suda.

Odluka nije donijeta, jer je troje sudija glasalo za to da je riječ o pojedinačnom pravnom aktu, dok je troje bilo protiv. Podsjetimo Skupština još uvijek nije izabrala četvrtog sudiju Ustavnog suda.

– Ustavni sud Crne Gore, u sastavu: predsjednik Budimir Šćepanović i sudije – Snežana Armenko, Dragana Đuranović, Milorad Gogić, Desanka Lopičić i Momirka Tešić: u predmetu U-II broj 11/23, nije donio Odluku, jer predlog sudije izvjestioca nije dobio Ustavom propisanu potrebnu većinu- saopšteno je iz Ustavnog suda.

Sudija izvjestilac predložio je da se inicijativa parlamentarne većine za ocjenu ustavnosti Ukaza odbaci, jer je odluka predsjednika države pojedinačni pravni akt.

Podsjetimo poslanici parlamentarne većine podnijeli su Ustavnom sudu inicijativu za ocjenu ustavnosti odluke predsjednika Mila Đukanovića o raspuštanju Skupštine, i zatražili da Sud, do donošenja konačne odluke, naredi obustavu izvršenje svih pojedinačnih akata ili radnji na osnovu Ukaza predsjednika.

Đukanović je ranije donio ukaz o raspuštanju Skupštine, i za 11. jun raspisao vanredne parlamentarne izbore.

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …