Nije prihvaćeno jemstvo za Petra Lazovića

Nije prihvaćeno jemstvo za Petra Lazovića
Vijeće Višeg suda u Podgorici usvojilo je žalbu SDT-a i nije prihvatilo jemstvo od oko 6,2 miliona za Petra Lazovića.
Prethodno je Sudija za istragu Višeg suda donio rješenje kojim je usvojen predlog branioca okrivljenog Petra Lazovića advokata Nikole Lartinovića u ukupnom iznosu od 6.285.300 eura, a koje se sastoji u upisu hipoteke na nepokretnostima dva pravna lica, kao i u gotovom od 100.000 eura koje je ponudio otac okrivljenog, saopštio je Viši sud.

“Krivično vanrapravno vijeće Višeg suda u Podgorici je u navedenom predmetu, odlučujući po žalbi SDT-a, dana 18.01.2023. godine donijelo rješenje kojim je preinačena odluka sudije za istragu ovog suda kojom je usvojen predlog za određivanje jemstva i ukidanje pritvora okrivljenom P.L., a na način što je predlog branioca okrivljenog P.L. odbijen kao neosnovan”, saopšteno je iz suda.

Odluka krivičnog vanraspravnog vijeća Višeg suda, kako se navodi, ukinuta je odlukom Ustavnog suda Crne Gore od 02.03.2023. godine i predmet je vraćen na ponovni postupak i odlučivanje.

“U ponovnom postupku, odlučujući po žalbi SDT-a u navedenom predmetu, krivično vanraspravno vijeće ovog suda usvojilo je izjavljenu žalbu i rješenje sudije za istragu ovog suda preinačilo na način što je predlog branioca okrivljenog za ukidanje pritvora okrivljenom P.L. uz određivanje jemstva odbijen kao neosnovan, nalazeći da predmetno jemstvo ne predstavlja dovoljnu garanciju za obezbjeđenje prisustva okrivljenog i za nesmetano vođenje postupka”, saopšteno je iz Višeg suda.

Podsjetimo, Lazović je u pritvoru od 18. jula prošle godine. Tog dana je uhapšen u Podgorici po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja.

Specijalno tužilaštvo podnijelo je krajem januara optužnicu protiv Lazovića i navodnih šefova kriminalnog kavačkog klana Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana.

Optužnicom su obuhvaćeni i policijski službenik Ljubo Milović, Radoje Živković, Nikola Spasojević, Milan Vujotić, Duško Roganović, Radovan Mujović, Radovan Pantović i Nikša Perović.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …