Slučaj Meljine: Fali ljekara, ljekova i hrane

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje nastaviće da prati situaciju u bolnici Meljine, koja, prema riječima Tamare Vujović (Demokrate), mjesec nakon uvođenja u sistem javnog zdravstva u okviru Opšte bolnice Kotor, još nije na zadovoljavajućem nivou.

Predsjednik Odbora Srđan Pavićević (CIVIS) je kazao da žele da stave do znanja da ovo još nije završena tema za njih. Vujović je kazala da je zaboravljeno planiranje troškova za nabavku ljekova, medicinskog materijala, pa i hrane, te da je još neizvjesno kako će pojedina odjeljenja funkcionisati, imajući u vidu da nema dovoljno kadra, posebno na hirurgiji.

– Apelujem na nadležno ministarstvo da ubrza procedure davanja saglasnosti za neophodna radna mjesta i da se u budžetu izvrše preraspodjele, što imamo obećanje direktora bolnice Kotor dr Kumburovića, koji sada menadžira bolnicom, koje se tiču nabavke osnovnih sredstava potrebnih za rad – kazala je Vujović.

Pavićević je naveo da Odbor nije stao iza ovakvog načina funkcionisanja, tražeći od Vujović da da konstruktivan prijedlog šta se može uraditi.

– Moramo nešto da uradimo, jer ovo ne može da ode samo po sebi. Ipak smo mi nadzorna funkcija, ako smo nešto odredili i dogovorili, to će se ispuniti ili neće, ali neko za to mora da bude odgovoran – naveo je Pavićević.

Vujović je ocijenila da je potrebno još vremena kako bi se sprovela tranzicija iz privatne bolnice koja je u stečaju u bolnicu koja je dio javnog sistema. Predložila je da se sačeka još jedan mjesec pa da se eventualno ovo pitanje ponovo uvrsti u rad Odbora, eventualno i konsultativno saslušanje.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Poligraf ‘ulaznica’ za ANB Crne Gore

Crnogorska Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) namjerava da uvede poligrafsko ispitivanje kao jedan od način …