Mandić: Vlada već pala, ali je dogovor moguć sjutra do 12 sati

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić je, komentarišući aktuelnu političku krizu u zemlji, kazao je da je trenutna Vlada već pala, jer je u Skupštini većina protiv nje, s obzirom na to da su pred poslanicima dvije inicijative o nepovjerenju.

Dodao je i da je politika djelatnost u kojoj je sasvim normalno da se sve promijeni za pet minuta, pa ne bi čudilo da tako bude i ovoga puta, te da se sve može promjeniti do sjutra, do 12 sati. No, nada se drugom scenariju.

“Ako postoji dobre volje, ako postoji želje da niko nikoga ne prevari, ako postoji i dobra namjera da se vratimo na ono što nam je narod Crne Gore dao, a narod je jasno saopštio da želi Demokratsku partiju socijalista u opoziciji i jasno poručio da želi borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, te da želi da se napokon taj osjećaj za pravdu pokaže u svim sferama djelovanja u Crnoj Gori, onda nije nikakav problem da u ovom vremenu do 12 sati sjutra postignemo neki dogovor”, istakao je Mandić za Adria TV.

Napominje da to ne zavisi od Demokratskog fronta već od činilaca koji su u Vladi i drugih opozicionih stranaka. O izjavi premijera Dritana Abazovića za Adria televiziju da je, ukoliko Vlada ne padne, spreman na tehničku Vladu, kaže da je to jedno od onih rješenja koje omogućava da ta Vlada pripremi i organizuje “prve i slobodne izbore u Crnoj Gori”.

Prema njegovim riječima, Abazović je pregovore već trebao da započne, umjesto što ih najavljuje od ponedjeljka, budući da mu je DPS poručio da ga više ne podržava.

“Ne znam zašto se čeka ponedjeljak, kada će se već koliko je sjutra odlučivati o Vladi. Kažem, ako postoji dobre volje, ako premijer Abazović želi da pronađe rješenje jer je već isključio iz budućeg sastava Vlade one koji su pokrenuli tu inicijativu, a do sada su ga podržavali, onda bi bilo dobro da razmisli o svemu i u ovih 24 sata, koliko je ostalo do održavanja Skupštine Crne Gore, pronađe rešenje koje će biti zadovoljavajuće za sve one koji su pripadali nekadašnjoj parlamentarnoj većini”, smatra Mandić.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …