Kradu struju sa javne rasvjete od Čanja do Utjehe

Nelegalni priključci na javnu rasvjetu tokom turističke sezone na Barskoj rivijeri, od Čanja do Utjehe, su učestala pojava. Iz Osnovnom državnog tužilaštva Bar za Primorski portal kažu da je preuzimanje električne energije iz sistema mimo mjerenja krivično djelo krađa.

Neovlašćeno korišćenje električne energije iz sistema Elektroprivrede, državne svojine, je krivično djelo, bilo da je teška, ili sitna krađa, a koje su posledice ovakvih aktivnosti na zajednicu.

-Nelegalno priključenje i potrošnja dovodi do aktiviranja limitatora potrošnje i nakon toga prekida u napajanju kompletne linije javne rasvjete. Ovakve nedozvoljene aktivnosti prave veliki problem za ekipe koje održavaju ispravnost javne rasvjete i potrebno je puno vremena na lociranju ovakvih priključaka, navode iz preduzeća Komunalne djelatnosti doo, u odgovoru na pitanja Primorskog portala dodajući da se nelegalni priključci na struju najčešće koriste za veće potrošače unutar ugostiteljskih objekata , pizza peći, kafemati …

Ove pojave su, navode iz Komunlanog, otkrivene na Velikom Pijesku, Sutomoru, Žukotrlici, Čanju.

Krađu električne energije sa javne rasvjete nije teško utvrditi, “tragom” kabla do neleganog potrošača, ali ostaje odgovor na pitanje koliko ih je do sada prijavljeno i kažnjeno zbog počinjenog krivičnog djela.

Primorski.me

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …