Uprava policije: Nijesmo propustili ženu likvidiranu u cetinjskom masakru

Povodom navoda iz teksta „Raskrinkava se slagalica laži”, objavljenog 15. avgusta 2022. godine, u štampanom izdanju dnevnog lista i na portalu „Pobjeda“, tražimo da u skladu sa Zakonom o medijima objavite adekvatnu ispravku.

Prema podacima sa kojima raspolaže Uprava policije, a na osnovu do sada preduzetih mjera i radnji, ne proizilazi činjenica je jedna osoba ženskog pola ušla u zonu blokade i da je nakon toga lišena života od strane V.B. (34).

Zatečeni smo činjenicom da i pored naših upornih apela da se svi navodi provjeravaju sa Upravom policije, imamo optužbe ovakvih razmjera na račun policijskih službenika koji su, rizikujući i svoje života, postupali u skladu sa zakonom i procedurama.

Apelujemo na građane da sva saznanja u vezi događaja na Cetinju podijele sa Upravom policije ili nadležnim tužilaštvom, kako bi sve činjenice u vezi navedenog događaja bile dostupne nadležnim organima.

Zahtijevamo da u skladu sa Zakonom o medijima i profesionalnim standardima napravite ispravku i izražavamo nadu da će dalje izvještavanje biti objektivnije i odgovornije.

Provjerite slična mjesta

Obilježen Međunarodni dan starih – Opština Pljevlja više od deset godina uspješno radi na inkluziji

Predsjednik Opštine Pljevlja Rajko Kovačević primio je uoči Međunarodnog dana starijih osoba gerontodomaćice koje u …