Teške optužbe: Policajci dozvolili ženi da prođe do kuće, gdje je čekao ubica i odmah je likvidirao

Jedna od žrtava sumanutog ubice Vuka Borilovića (34), koji je u petak popodne, 12. avgusta, u naselju Medovina na Cetinju, upadao u kuće komšija i pucao u svakoga koga bi zatekao, ubijena je pošto joj je policija dozvolila da prođe blokadu i tako se nađe na meti pomahnitalog komšije.

Tako svjedoče očevici tragedije u kojoj je ubijeno 10, među kojima i dvoje djece, i ranjeno šest osoba, a potom je likvidiran i ubica.

– Kad je policija već bila na kritičnoj lokaciji i navodno je obezbijedila, kako nam to uporno tvrdi šef cetinjske policije Dalibor Šaban, jedan od očevidaca je vidio da jedna ženska osoba, sa kesama u rukama, nesmetano ide ka svojoj kući u Medovini. Policijski službenici je nijesu zaustavili, nijesu joj ograničili dalje kretanje, niti je upozorili i tako je došla u zonu dejstva oružja Borilovića. On je pucao u njenom pravcu i ubio je – prenio je Pobjedi svjedočenje ovog očevica Cetinjanin Aleksandar Saša Zeković, inače koordinator Građanske inicijative „21. maj“.

Primjera neadekvatnog obezbjeđenja kritične lokacije, dodaje on, ima još i o tome će, kako je najavio, građani/očevici govoriti.

– Uprava policije intenzivno pokušava da demantuje gotovo svaki navod o njenim propustima na Cetinju pri čemu ne pruža nikakve dokaze za svoje tvrdnje. Filip Adžić i Zoran Brđanin, za sada, nijesu reagovali u odnosu na neoborive tvrdnje građanina, koji je i očevidac događaja, a koji je pozvao policiju čak četiri puta kako bi ukazao što se dešava na kritičnoj lokaciji – dodao je naš sagovornik.

On je pozvao ministra unutrašnjih poslova da „pažljivo presluša pozive sa registrofona Dežurne službe policije i komunikaciju sa radio veze koju su starješine CB Podgorica ostvarili sa policijskim službenicima na kritičnoj lokaciji“.

Zeković, koji ima više od dvadeset godina iskustva u praćenju i nadzoru rada bezbjednosno-obavještajne zajednice, još jednom je apelovao na građane iz okolnih kuća, koji su očevici, da se jave tužilaštvu i javnosti i saopšte što su vidjeli.

– Molim ih u ime cijele javnosti, da se ne drže po strani, niti plaše. Interes je javnosti u pitanju i njihovo svjedočenje može pomoći da se unaprijedi sigurnost svih građana Crne Gore i da oni dobiju pouzdanu i profesionalnu policiju – naglasio je Zeković.

UZALUDNI POZIVI NA 122
I Anteni M juče se javio svjedok tragedije na Cetinju i predao im listing telefonskih poziva koji potvrđuje da je on, u petak, 12. avgusta, policiju obavijestio u 15 sati i 22 minuta o pucnjavi.

Kako je prenio ovaj medij, Cetinjanin je policiji jasno saopštio da se u neposrednoj blizini njegove kuće čuje pucnjava. Taj razgovor sa dežurnim operaterom na 122 trajao je 26 sekundi.

U 15.25 opet je zvao dežurnu službu i taj razgovor trajao je 16 sekundi. U tom razgovoru im je nedvosmisleno saopštio da je u toku zločin.

Telefonski listing, kako piše Antena M, demantuje tvrdnje policije da je prvi poziv kojim su alarmirani stigao u 15 sati i 30 minuta, a da je patrola policije bila na mjestu događaja tri minuta poslije toga.

Sagovornik Antene M kaže da su se na mjestu događaja prvo pojavila samo dvojica policajaca.

– Svjestan da je bio u šoku zbog svega što se dešavalo, ostavlja mogućnost da je neke detalje možda pogrešno razumio ili da mu je sjećanje na red dešavanja nepouzdano. Međutim, vrijeme njegovih poziva policiji je nesumnjivo i zabilježeno je na telefonu – prenosi ovaj portal.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …