Milanović: Sankcije Zapada neće naškoditi Rusiji, ali jesu nama

Zapadne sankcije uvedene Moskvi zbog napada na Ukrajinu ne funkcioniraju i Rusiji to neće naškoditi, ali je naškodilo nama, rekao je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović prilikom posjete Hvaru.

Opisujući situaciju u svijetu kao “nestabilnu” i ustvrdivši da se “polako gubi kompas”, šef države je upozorio da “sve to skupa izgleda kao proljetni maslačak i samo moliš Boga da nitko ne kihne i sve skupa ne odleti”, prenijela je Hina.

Odgovor zapada je, rekao je Milanović “nikakav, baš nikakav”, dodavši da “imamo sankcije koje ne funkcioniraju”. Naglasio je da je to “govorio od prvog dana” i da mu je žao što je bio u pravu.

“Sankcije ne funkcioniraju, Rusiji to neće naškoditi, ako je to cilj (…) i što se dogodilo, naškodilo je nama”, rekao je predsjednik države.

Vezano za izjave srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića da neće ići na Jadran, kao i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića koji je kazao da mu nije jasno zašto neki Srbijanci dolaze ljetovati u Dalmaciju, Milanović je kazao da Srbijanci dolaze na more i da mu je to drago.

“Dobro došli. To je susjedna država i ne moramo se u svemu slagati”, rekao je Milanović.

Na pitanje zašto to Vučić radi, odgovorio je da ne zna jer nije predsjednik Srbije nego Hrvatske.

“Dobro, Vučić bar ne priča o srpskom moru, za sada. Ima tu puno folklora”, rekao je Milanović.

Klix

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …