Adžić: Milović će biti udaljen iz službe

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kaže da je njegova namjera da se poništi Odluka o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva, koju je donijela Vlada Zdravka Krivokapića, bukvalno na dan kada joj je izglasano nepovjerenje u parlamentu.

U intervjuu za Televiziju Vijesti Adžić kaže da trenutno na državljanstvo čeka više od hiljadu i po ljudi, te da do sada nije izdato nijedno državljanstvo po izmijenjenoj odluci.

Adžić za je TV Vijesti govorio i o slučaju policijaca Petra Kneževića, kao i o tome da li je okončan postupak po bezbjednosnoj provjeri protiv policajca Ljuba Milovića i da li će on dobiti otkaz.

“Mislim da se pokazala određena sporost institucija, pokazalo se da te administratvne začkoljice, koje postoje, ukoliko neko zaista želi, a moje je viđenje da jeste bilo neke vrste opstrukcija i da se na neki način pokušavalo kupiti vrijeme… da li se u tome uspjelo ili nije javnost će suditi, ali u svakom slučaju, ono što ja mogu sa sigurnošću reći, prema onome što su moje informacije, je da će službenik Milović biti udaljen iz službe”, rekao je Adžić.

Na pitanje da li je Milović u Crnoj Gori, kazao je da nemaju informaciju da je on napuštao granice države.

Kada će biti završen postupak protiv policajca Petra Kneževića i koje sankcije njega mogu da očekuju?

Adžić: Po tom pitanju su se preduzimale mjere i radnje iz nadležnosti MUP-a. Takođe, tu je reagovalo i Tužilaštvo, Specijalno policijsko odjeljenje je uzelo izjavu od službenika Kneževića, takođe je Odjeljenje za unutrašnju kontrolu vršilo ispitivanje. Dakle, tu se pojavljuje i elemenat inostrnosti i postoji procedura po kojoj bi SPO po zamolnici da dobije informacije iz susjedne države i tek nakon toga mi možemo pokretati neke dalje aktivnosti. Ono što želim da kažem, nešto što se u javnosti, čini mi se, nekorektno interpretira – od kada sam ja ministar unutrašnjih poslova Knežević nije na čelu Protivterorističke jedinice.

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …