Udarne vijesti

Predsjedništvo URA podržalo potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC

Predsjedništvo Građanskog pokreta URA podržava potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC i smatra da je to pitanje koje Crnu Goru opterećuje deset godina i da u najskorije vrijeme na njega treba staviti tačku a sve u skladu sa pozitivnim zakonskim načelima i Ustavom. To je saopšteno nakon sinoćnje sjednice.

Predsjedništvo URA je ukazalo i da treba nastaviti odlučno EU put, te da su turistička sezona i dalji napredak u ekonomiji prioriteti.

“Predsjedništvo Građanskog pokreta URA podržava potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC i smatra da je to pitanje koje Crnu Goru opterećuje deset godina i da u najskorije vrijeme na njega treba staviti tačku a sve u skaldu sa pozitivnim zakonskim načelima i Ustavom. Za Crnu Goru najurgentnija stvar u ovom trenutku je da ima dobru turističku sezonu, posebno u svjetlu globalne situacije i delikatnih ekonomskih dešavanja. Iz tog razloga dalji napredak u ekonomiji i otvaranje novih radnih mjesta sa privlačenjem investicija su najprioritetnije stvari za državu”, navedeno je u saopštenju.

Crna Gora treba da nastavi jako svoj put integracije u EU, i u tom smislu Predsjedništvo daje podršku rukovodstvu stranke i premijeru Dritanu Abazoviću da nastave sa rješavanjem neriješenih pitanja koje godinama opterećuju društvo.

“Cilj URA ostaje uvijek isti – građanska, evropska i ekološka Crna Gora jednaka za sve njene građane”, naveli su u saopštenju.

RTCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Za vikend pad temperature za 10 stepeni

Dejstvo talasa rekordnih temperatura od danas će postepeno slabiti i ovim se završava četvrti tropski …