Poznata kompanija iz vojne industrije želi da ulaže u Crnu Goru

Potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija mr Ervin Ibrahimović sastao se danas sa predstavnicima švajcarske kompanije General dynamics, kako bi razgovarali o mogućnostima saradnje i uslovima za investiranje i poslovanje u Crnoj Gori.
Predstavnici ove renomirane kompanije, koja se dominatno bavi vojnom industrijom ali i razvojem novih tehnologija te proizvodnjom i distribucijom na novim tehnologijama baziranih proizvoda, iskazali su interesovanje za značajnija ulaganja u region Zapadnog Balkana, medju kojima izdvajaju Crnu Goru kao NATO članicu i državu koja je najviše odmakla u EU integracijama. Kompanija sa sjedištem u SAD ima raširenu mrežu evropskih kompanija sa kojima sarađuje i u Evropi ima 2.500 zaposlenih. Kako su gosti informisali potpredsjednika Ibrahimovića, saradnja sa evropskim kompanijama se uspješno realizuje kako sa privatnim tako i sa državnim preduzećima.
Potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj mr Ervin Ibrahimović naglasio je da je ulaskom Crne Gore u NATO naša država postala sigurnija za strane investitore, što je za rezultat imalo značajno povećanje stranog kapitala, naglasivši da činjenica da smo na pragu ulaska u EU Crnu Goru dodatno, zbog stabilnog i sigurnog poslovnog ambijenta, čini atraktivnijom za investiranje, čemu u prilog govori i današnja posjeta predstavnika kompanije General dynamics.
Potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj istakao je da ga raduje interesovanje stranih kompanija za razvoj industrijske proizvodnje u Crnoj Gori i ocijenio da je potreban snažniji podsticaj međunarodnih finansijskih institucija kako bi sa renomiranim kompanijama mogli razvijati održive i dugoročnije projekte.
Na kraju razgovora bilo je riječi i o birokratskim i administrativnim preprekama, koje su u manjoj ili većoj mjeri prisutne u svim zemljama Zapadnog Balkana, ali i mehanizmima kojima vlade regiona ove prepreke prevazilaze i na taj način privlače odgovorne i renomirane strane investitore. Potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj upoznao je sagovornike sa riješenošći aktuelne administracije da pojednostavljivanjem birokratskih i administrativnih procedura stvara bolje i privlačnije poslovno okruženje u Crnoj Gori.

Provjerite slična mjesta

Direktor KCCG-a saslušan u SPO-u zbog liječenja bivšeg šefa policije: Veljović nije mogao sa drugim pacijentima

Direktor Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) dr Aleksandar Radović dao je u ponedjeljak izjavu u Specijalnom policijskom …