Podrška svih poslanika u sali: Ukinut PDV na hljeb i akcize na plastiku

Skupština Crne Gore dala je zeleno svjetlo ukidanju poreza na dodatu vrijednost (PDV) na hljeb i akciza na plastiku koja se koristi kao ambalaža u industriji hrane i pića.

Poslanici su na današnjem zasijedanju usvojili izmjene i dopune Zakona o PDV-u kojima je predviđeno ukidanje PDV-a na hljeb i Prijedlog dopune Zakona o akcizama kojom je propisano da se od akciza izuzmu proizvodi od plastike, a koji su podnijeli poslanici Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović, Ivan Brajović i Boris Mugoša.

Za izmjene oba zakona glasala su 54 poslanika i svi su bili za.

Šehović: Dok cijene divljaju, Abazović i njegova Vlada se češljaju i bježe
Poslanik Damir Šehović je kazao u parlamentu da smo u aprilu zabilježili najveću stopu inflacije u regionu, ističući da će do kraja godine ona biti dvocifrena, dok se najveći rast cijena bilježi kod goriva.Dok nam cijene osnovnih životnih namirnica divljaju, dok nam je hrana sve skuplja, zakoni koje smo donosili su ostali mrtvo slovo na papiru. Dritan Abazović i njegova Vlada se češljaju i bježe od egzistencijalnih životnih problema građana i odgovaraju tako što zabijaju glavu u pijesak – rekao je Šehović obrazlažući Prijedlog zakona.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Mujović: Elektroprivreda trpi velike gubitke zbog Željezare

EPCG trpi velike gubitke zbog rada Željezare. Pokrenuta je u prošlosti na način što jednostavno …