Sjutra bitna sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost, pozvan i Novović

Prva sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost na čelu sa predsjednikom Vlade dr Dritanom Abazovićem održaće se sjutra sa početkom u 10 časova.

Na dnevnom redu naći će se Usvajanje nacionalnih prioriteta u borbi protiv teškog i organizovanog kriminala za period 2022 – 2025. godine, određivanje koordinatora Biroa za operativnu koordinaciju, kao i koordinatora za izradu i primjenu Nacionalne strategije za borbu protiv transnacionalnog organizovanog kriminala. Takođe, planirano je da se članovi Vijeća upoznaju sa stanjem i problematikom u odnosu na uslove rada i na druga pitanja koja su od značaja za rad Vrhovnog državnog tužilaštva, Specijalnog državnog tužilaštva i drugih tužilaštava, a posebno u kontekstu borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

U tom smislu, u skladu sa članom 6 Poslovnika o radu Vijeća za nacionalnu bezbjednost, na sjutrašnju sjednicu Vijeća pozvani su da prisustvuju: vršiteljka dužnosti Vrhovnog državnog tužilaštva Maja Jovanović, Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, ministar bez portfelja Zoran Miljanić i direktor Uprave policije Zoran Brđanin.

Na sjednici Vlade održanoj 5. maja 2022. godine donijeto je Rješenje o imenovanju Vijeća za nacionalnu bezbjednost, čiji će sastav, pored predsjednika Vijeća Abazovića činiti članovi: mr Raško Konjević, potpredsjednik Vlade za politički sistem i unutrašnju politiku i ministar odbrane, Marko Kovač, ministar pravde, Filip Adžić, ministar unutrašnjih poslova, mr Aleksandar Damjanović, ministar finansija, Ranko Krivokapić, ministar vanjskih poslova, Savo Kentera, vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, Milan Knežević, predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore i Mevludin Nuhodžić zamjenik predskednika Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore.

Nakon sjednice biće objavljeno saopštenje za javnost.

Provjerite slična mjesta

Sastanak CBCG i Jedinstvenog odbora za sanaciju kreditnih institucija

Guvernerka Centralne banke Crne Gore dr Irena Radović sastala se danas sa stalnim članom Odbora …