Luka Bar: Zaplijenjene cigarete vrijedne 3,5 miliona

Uprava prihoda i carina, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnih poslova i Upravom policije, zaplijenila je u Slobodnoj zoni Luke Bar osam kontejnera sa četiri hiljade paketa cigareta raznih brendova, vrijednih oko 3,5 miliona eura.

Vlasnik cigareta, koje su oduzete u sklopu akcije “Tranzit” je, naveli su u Upravi prihoda i carina, američka kompanija “Lenira International”, koja je uvezana sa firmom “Playmaker”.

“Istraga je u toku. Sve će detaljno biti istraženo. Još niko nije procesuiran”, rekao je Libertasu Radoje Mijušković, predstavnik za odnose sa javnošću uprave prihoda i carina (UPC).

Službenici UPC i policije, prije nepun mjesec, u Luci Bar su spriječili krijumčarenje 1.044 paketa cigareta, koje su pronađene u kontejneru, u kojem je, prema priloženoj dokumentaciji, trebalo da se nalaze staklene čaše.

Uoči te akcije, država je u Luci Bar oduzela i više desetina miliona eura vrijednih zaliha cigareta bez akciza, jer ih dotadašnji vlasnici nijesu izmjestili iz Slobodne zone u predviđenom roku.

Libertas press

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …