“Da li je Vulin, koga je odavno trebalo proglasiti nepoželjnim u Crnoj Gori, platio boravišnu taksu? “

“Jedino što je tu relevantno jeste da li je gost u crnom platio boravišnu taksu”, ironično je komentarisao za Danas Miodrag Vlahović, diplomata i predsjednik crnogorskog Helsinškog odbora za ljudska prava, jučerašnji nenajavljeni dolazak srpskog ministra policije Aleksandra Vulina u Crnu Goru.

Informaciju da će Vulin boraviti u crnogorskoj prestonici turizma osvanula je još juče na Tviter nalozima crnogorskih korisnika. U srpskim zvaničnim kanalima, na sajtu Ministarstva niti u najvama događaja novinskih agencija nije bilo riječi o tome da će srpski ministar danas doći u Crnu Goru.

Kako pišu crnogorski mediji, Vulin je posjetio pripadnike Ronilačke jedinice Žandarmerije Republike Srbije koji borave na obuci u Bečićima. MUP Srbije u svom vlasništvu posjeduje hotel „Beograd“ na samom bečićkom šetalištu.

Na fotografijama koje kruže mrežama vidi se Vulin u čamcu u prisustvu pripadnika srpske Žandarmerije i nasmijanog domaćina Marka Bata Carevića, prosrpskog predsjednika Opštine Budva.

“Gradonačelnik Budve je tu da provocira. Riječ je o nacionalisti koji je objedinio funkcije predsjednika opštine i predsjednika ckrvene opštine, koji se sumnjiči za korupciju i ozbiljna krivična djela”, kaže za Danas Ljubo Filipović, izvršni kordinator Građanske inicjative “21.maj”.

Danas

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …