Udarne vijesti

EU traži poboljšanje Zakona o porijeklu imovine

Evropska komisija (EK) razmatra Nacrt izmjena i dopuna Nacrta zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene krivičnim djelima (Zakon o porijeklu imovine), saopštili su TVCG u Briselu uz ocjenu da je taj prijedlog potrebno dodatno unaprijediti.
“Nakon prve preliminarne procjene, čini se da će biti potrebno više rada na njegovom poboljšanju, na osnovu evropskih standarda i najbolje prakse. Komentari će biti dostavljeni crnogorskim vlastima u najkraćem mogućem roku”, kazala je za TVCG portparolka EK Ana Pisonero Hernandez.

Pisonero ističe da, kao što je navedeno u godišnjim izvještajima Evropske komisije, potrebno je dalje poboljšati rezultate Crne Gore u zapljeni i konfiskaciji imovine stečene kriminalom u slučajevima korupcije i organizovanog kriminala.

“Konkretno, pravni okvir se mora revidirati i efikasno sprovoditi kako bi se poboljšala ukupna borba protiv korupcije i organizovanog kriminala. Pravne prepreke za efikasne finansijske istrage, konfiskaciju imovine i okvire za vraćanje imovine moraju se hitno riješiti. Ovo je još važnije u sadašnjem kontekstu”, istakla je Pisonero.

U Evropskoj komisiji pozdravili su trajnu dobru praksu Crne Gore o konsultaciji sa Evropskom komisijom o nacrtima zakona u oblasti vladavine prava.

RTCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Policajci će uvećane zarade primiti za jul

Želim da aktivno učestvujem u procesu unapređenja materijalnih i tehničkih uslova rada, kao i materijalnog …