Udarne vijesti

Ibrahimović sa Ozan: Turske kompanije zainteresovane za modernizaciju aerodroma

Potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija mr Ervin Ibrahimović razgovarao je dana, tokom prvog susreta, sa ambasadorkom Republike Turske Songul Ozan u Crnoj Gori.

Na početku susreta ambasadorka je uputila čestitke povodom imenovanja na jednu od najvažnijih funkcija u Vladi, imajući u vidu veličinu resora i oblasti u nadležnosti ministarstva kapitalnih investicija. Izrazena su očekivanja da će se tradicionalno dobra saradnja intezivirati u narednom periodu.

„ Imamo puno razloga za obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom dvije države, ali osjećam i dodatnu obavezu da ovako dobre odnose unaprijedimo i nađemo modele za poboljšanje bilateralnih odnosa“ poručio je Ibrahimović na početku razgovora. „Turska je među prvim prijateljskim zemljama koja je pružila podršku u vidu medicinske opreme Crnoj Gori, na počektu pandemije izazvane COVID 19, takođe imamo razvijenu saradnju sa TIKA agencijom i zaista smatram da ima prostora da dalje razvijemo projekte u raznim oblastima“ dodao je Potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj.

Današnji susret bio je prilika da se razgovara o potencijalnim kapitalnim projektima, budući da su turske kompanije i do sada izražavale svoju zainteresovanost za učešće u realizaciji, sa posebnim osvrtom na izgradnju autoputa, ali i unapređenju i modernizaciji crnogorskih vazdušnih luka.

Budući da je razvoj sjeverne regije jedan od prioriteta rada ove vlade, Potpredsjednik Ibrahimović je konstatovao da puštanjem u saobraćaj prve dionice autoputa od Podgorice do Kolašina šaljemo jasnu poruku građanima sjevera da stvaramo preduslove za razvijanje privrede, a samim tim i za bolji kvalitet života.

Na kraju susreta dogovoreno je inteziviranje saradnje među institucijama dvije države, kao i mogućnost sureta resornih ministara Turske i Crne Gore, kako bi razmatrali i konkretne projekte na kojima bi mogli raditi u budućem periodu.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Policajci će uvećane zarade primiti za jul

Želim da aktivno učestvujem u procesu unapređenja materijalnih i tehničkih uslova rada, kao i materijalnog …