Udarne vijesti

Međunarodni višegradski fond važan mehanizam za unapređenje regionalnih odnosa

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić razgovarao je danas sa izvršnim direktorom Međunarodnog višegradskog fonda Petrom Marešom.

Na sastanku je ocijenjeno da Crna Gora sa svim državama Višegradske grupe (Mađarska, Poljska, Slovačka i Češka) ostvaruje uspješnu saradnju, baziranu na prijateljskim odnosima, otvorenosti i međusobnoj podršci kako na bilateralnom tako i na regionalnom nivou. U tom kontekstu, apostrofirano je da njen mehanizam Međunarodni višegradski fond smatramo važnim korakom za unapređenje regionalnih odnosa, kroz podršku u oblasti kulture, naučne i studentske razmjene, istraživanja, prekogranične saradnje i promocije turizma.

Ministar Krivokapić je pozdravio istrajnu podršku zemalja Višegradske grupe, kao i nesebično dijeljenje dragocjenih iskustava ovog skladnog kvarteta centralne Evrope koji predstavlja, posebno za nas, stanovnike Zapadnog Balkana, sjajan primjer kako treba da izgleda kvalitetna i usješna integracija u EU.

Na sastanku je istaknuto da će Crna Gora nastaviti da njeguje sadržajne odnose sa svim zemljama Višegradske grupe, kao i sa Međunarodnim višegradskim fondom.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Pogledajte predlog za rekonstrukciju Vlade

Građanski pokret URA objavio je predlog za rekonstrukciju 43. Vlade Crne Gore. Cijeneći politicki moment …