Aplikacija koja dovodi do lake zarade: “Zlatna žila” ili nova internet prevara?

Poslednjih mjeseci i u Crnoj Gori sve popularnije su aplikacije koje korisnicima na internetu nude laku zaradu, a sve što je potrebno jeste uložiti određenu svotu novca, a onda pratiti zadatke i time uvećavati svoj prihod. Na prvi pogled, zadaci su izuzetno laki i jednostavni, jer sve što treba da radite jeste “lajkovati” određeni jutjub sadržaj ili isti dijeliti na društvene mreže, pisati kratke recenzije za određene “svjetski poznate kompanije”, dok je treća mogućnost, mada još uvijek ne toliko rasprostranjena kod nas, samo uplata novca aplikaciji, koja za korisnika sama “rudari” kriptovalute.

Aplikacija “Cheil Worldwide” prema riječima jednog bivšeg korisnika, je klasična piramidalna šema, koja podrazumijeva da kreator aplikacije zarađuje pare od novih korisnika i tako redom sve do najnižeg u šemi, ali sam sistem je neodrživ na duži period, jer će ulaganja u jednom trenutku prosto stati.

Kada uđete u priču, imate nekoliko paketa koje vam nude, odnosno veće ulaganje navodno donosi bržu i veću zaradu. Potrebno je odabrati koji nivo vam je odgovarajući. Nivoi nose nazive od VIP 0 do VIP 5. Svaki nivo nosi određeno ulaganje, što znači da je VIP 0 besplatan, a za nivo VIP 5 potrebno je uloziti 3000 USDT (odnosno kriptovalute Teter koja se oslanja na dolar). Naravno, što je veći stepen ulaganja, veća je i dnevna zarada. Nivoi donose od tri do 60 dnevnih zadataka koji se sastoje od lajkovanja Jutjub ili Fejsbuk postova i pretplaćivanja na kanale sa istih mreža. Svaki zadatak se cijeni u zavisnosti od toga na kom ste nivou. Najviša zarada po zadatku je 2.3 USDT, odnosno 2,3 dolara – kazao je bivši korisnik.

U mnogobrojnim reklamama po društvenim mrežama širi se vijest da je zarada laka, ne oduzima mnogo vremena te da mnogobrojni korisnici uspijevaju da zarađuju novac.

Ipak u mnogobrojnim komentarima na društvenim mrežama, brojni korisnici osporavaju ovu aplikaciju navodeći da ona neće potrajati dugo, odnosno da novi korisnici neće imati previše vremena da ostvare značajniju zaradu, i pozivaju nove korisnike da čim povrate ulog obustave dalja ulaganja, kako bi spriječli svoj finansijski krah. Eventualno čekanje većih svota novca, moglo bi da stvori problem, jer aplikacije ovakvog tipa nastaju i nestaju u kratkom vremenskom periodu.

Ono što možda ukazuje da je ova aplikacija možda ipak prevara, jeste da je poslednjih dana ukinuto probno korišćenje aplikacije, koje je služilo da novom korisniku omogući minimalnu zaradu od 10 dolara, što je trebalo da bude način da mu se pokaže da je zarada sigurna. Takođe, uvedena je provizija, za povlačenje sredstava na digitalni novčanik u iznosu od osam odsto. Da li je u pitanju prevara još uvijek nije poznato, ali svakako treba biti oprezan sa ovakvim investicijama.

Dan

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …